Wij (Mirthe van Wijngaarden, Eline Teunissen, Cédric Broodman en Stephanie Roggekamp) zijn DataBewijst: Vier jonge journalisten die zich sinds begin 2019 hebben ontwikkeld tot datajournalisten. Met datajournalistiek kunnen verhalen verteld worden die normaal niet zo snel aan het licht zouden komen. Het zoeken, analyseren en het duiden van data vraagt om grondig onderzoek en is tijdsintensief. Geduld, discipline, nieuwsgierigheid en een secure werkwijze zijn van groot belang bij een datajournalistiek onderzoek. Door de verschillende achtergronden en specialiteiten van de DataBewijst-teamleden, beschikt het bedrijf over een breed scala aan kennis en vaardigheden.

In het journalistieke werkveld is er niet altijd de mogelijkheid om een groot dataonderzoek te starten. DataBewijst speelt hierop in door het (voor)onderzoek en de productie op zich te nemen en tegelijkertijd de opdrachtgever erbij te betrekken. Hierdoor ontstaat er een uitwisseling van kennis en een inhoudelijk stukje onderzoeksjournalistiek dat direct geschikt is voor publicatie.

Onze eerste productie staat online! Voor De Utrechtse Internet Courant (DUIC) heeft DataBewijst een productie gemaakt...

Geplaatst door DataBewijst op Maandag 4 mei 2020
Top