Vergroot de succeskans van jouw journalistieke start-up

Broeinest Brabant helpt jou je journalistieke start-up te transformeren in een succesvol mediabedrijf. We bieden je inhoudelijke ondersteuning, technische ondersteuning, financiële ondersteuning én (als je dat nodig hebt) zo nu en dan een schouder om op te huilen. We werken nauw samen met Starterslift en de Persgroep. Zo kunnen we je bijvoorbeeld adviseren bij het opstellen van een bedrijfsplan en je in contact brengen met mogelijke opdrachtgevers.

We zorgen ook voor praktische voorzieningen. Zo kunnen we een deel van de apparatuur die je nodig hebt financieren en geven we je een inspirerende plek om te werken.

Aan welke eisen moet jouw start-up voldoen?

Klinkt goed? Je kunt contact opnemen met Bart van Teeffelen om te ontdekken of jouw start-up ondersteuning kan krijgen van Broeinest Brabant. Om ondersteuning te ontvangen, hoef je niet per se journalistiek gestudeerd te hebben, je hoeft zelfs geen diploma te bezitten. Je kunt je samen met een groep collega’s aanmelden, maar je mag ook meedoen als freelancer of eenmanszaak. Het enige wat we écht heel belangrijk vinden, zijn de ideeën die je hebt. Daarom is ‘een innovatief idee waar de journalistiek wat aan heeft’ de enige harde eis die we stellen. Geen zorgen, je hoeft geen perfect ondernemersplan aan te leveren, een mailtje met een korte uitleg over jouw start-up is voldoende.

Wat verwachten we terug?

Journalistiek ondernemerschap is van groot belang voor studenten die op dit moment journalistiek studeren. Als we je gaan helpen, vragen we je via onze blog te vertellen over jouw visie op ondernemerschap en innovatie binnen de journalistiek. Ook hopen we dat je studenten van Fontys Hogeschool Journalistiek wilt vertellen over de hoogtepunten en dieptepunten van jouw start-up. Zo hoeven zij de fouten die jij gemaakt hebt niet opnieuw te maken.

Top