15 november 2017 Inge Beekmans

Onze favoriete gratis tools om je creativiteit weer op gang te helpen

Je kent het vast wel. Soms zit je even ‘vast’. Vaak vind je tijdens een welverdiende wandeling je creativiteit terug, maar soms is dat niet voldoende. Heb je behoefte aan een creatieve brainstorm om op nieuwe ideeën te komen, maar heb je geen collega’s die met je kunnen sparren? Geen probleem! Met deze apps doe je in je eentje inspiratie op en help je je creativiteit weer op gang.

Eyewire Creativity Cards

Dit is waarschijnlijk de snelste manier om even inspiratie op te doen. Eyewire Creativity Cards is een website met een verzameling citaten, gedachte-experimenten, tips en opdrachten. Iedere keer als je de website vernieuwt, krijg je nieuwe content te zien. Alle teksten die je te zien krijgt, zijn kort en begrijpelijk. Eyewire Creativity Cards is daarmee de perfecte website om ‘even snel’ een creatief proces in gang te zetten.

Unstuck

Als je ‘vast’ zit, moet iemand je even ‘los’ maken. Unstuck helpt je om op je vastloop-momenten te reflecteren. De website stelt je een aantal vragen over het gevoel dat je hebt en de taken waar je mee bezig bent. Aan de hand van je antwoorden ontvang je een diagnose en een hele serie tips en opdrachten om van je ‘stuck‘ af te komen. Unstuck is niet alleen handig, maar ook leuk en visueel aantrekkelijk. Grote kans dat je je nadat je je hart bij Unstuck gelucht hebt sowieso beter voelt. Los van de vraag of je iets met de tips kunt, of niet. Unstuck is eigenlijk een beetje een dokter voor creativiteitsproblemen.

Mindly

Dat je nu even zonder geniale ideeën zit, betekent natuurlijk niet dat je altijd inspiratieloos bent. Mensen hebben je vast weleens aangeraden een schriftje mee te nemen voor het geval dat je ineens een briljante ingeving krijgt. Mindly is de moderne versie van dat schriftje. De app laat je snel en gemakkelijk mindmaps maken die uit verschillende levels bestaan. Bovendien mogen die mindmaps allerlei subthema’s bevatten waar je ook allerlei gedachten aan kunt verbinden. Mindly is daarmee de ideale app om snel een aantekening te maken van de goede ideeën die je hebt.

Top